ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΑΜΠΑΣ

Γιατί αυξητική γάμπας; Γιατί οι γάμπες δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση!

Η αυξητική γάμπας είναι η επέμβαση με την οποία γίνεται αύξηση του μεγέθους του γαστροκνήμιου μυ, δηλαδή του μυ που καλύπτει κυρίως το άνω τριτημόριο της κνήμης (γάμπα).

Η αυξητική της γάμπας αφορά σε άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν πιο γεμάτες και σχηματισμένες κνήμες και δεν το καταφέρνουν, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν με την γυμναστική.

Επίσης, μπορεί να αφορά σε ασθενείς με ασυμμετρία στις κνήμες που δημιουργήθηκε έπειτα από τραυματισμό ή επέμβαση, όπως και σε ασθενείς με εκ γενετής νόσους λ.χ. ραιβοϊπποποδία (club foot ), δισχιδή ράχη (spina bifida), αλλά και πολιομυελίτιδα (poliomyelitis ).

Για τις πολύ λεπτές γάμπες, υπάρχουν τρεις τρόποι αντιμετώπισης:

  • Ενθέματα σιλικόνης: Το ένθεμα τοποθετείται στη γάμπα με μια μικρή τομή λίγων εκατοστών κάτω από το δέρμα.
  • Λιποπλαστική: Καινοτομία στην αυξητική γάμπας. Στη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται το αυτόλογο -δικό σας - λίπος, το οποίο αναρροφάται από μια περιοχή που υπάρχει περισσότερο και κατόπιν επανατοποθετείται στις γάμπες.
  • Έγχυση υαλουρονικού οξέως: Χρησιμοποιείται υαλουρονικό οξύ μεγάλης πυκνότητας που υπάρχει σε σύριγγες των 20 cc. Χρειάζεται να επαναληφθεί σε 12-18 μήνες γιατί απορροφάται. Γίνεται με τοπική αναισθησία και χωρίς τομές.

Η πλαστική στις γάμπες είναι μια επέμβαση που, αν και πραγματοποιείται από λίγους και έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς, γνωρίζει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Οι άνδρες πραγματοποιούν την επέμβαση για όγκο. Οι γυναίκες συνήθως για να πετύχουν ανατομική συμμετρία, έτσι ώστε οι γάμπες τους να είναι πιο αρμονικές με τους μηρούς.