ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Γιατί επεμβάσεις στήθους; Γιατί το στήθος δεν είναι μόνο γαλακτοφόρος αδένας, αλλά σύμβολο θηλυκότητας.

Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους περιλαμβάνει τη χρήση εμφυτευμάτων ή μεταφορά λίπους από άλλο σημείο του σώματος, για να αυξηθεί το μέγεθός του ή για να αποκατασταθεί η σφριγηλότητά του, μετά από χάσιμο βάρους ή εγκυμοσύνη.

Η αυξητική στήθους μπορεί:

  • να κάνει το στήθος να φαίνεται πιο «γεμάτο» και στητό,
  • να βελτιώσει την «ισορροπία» της σιλουέτας σας, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και
  • να βελτιώσει την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας.

Η αυξητική στήθους, ΔΕN μπορεί να αποκαταστήσει ένα πολύ πεσμένο στήθος. Αν επιθυμείτε να φαίνεται το στήθος σας πιο «γεμάτο» και στητό και αντιμετωπίζετε ιδιαίτερο πρόβλημα χαλάρωσης μπορεί να χρειαστείτε και επέμβαση ανόρθωσης (breast lift) ταυτόχρονα με την αυξητική.

Η αυξητική στήθους γίνεται με τους εξής τρόπους:

  • Τοποθέτηση εμφυτεύματος κάτω απ’ το μαστό (Subglandular),
  • Τοποθέτηση εμφυτεύματος κάτω απ’ και την περιτονία του μυός (Subfacial),
  • Τοποθέτηση του εμφυτεύματος κάτω απ’ το μυ (Sub –Muscular ή Dual plane).

Η τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός, εξαρτάται από την ανατομία της ασθενούς. Για παράδειγμα, ένα στήθος το οποίο έχει όγκο-μάζα και απλά θέλουμε να το μεγαλώσουμε, μας οδηγεί να τοποθετήσουμε το εμφύτευμα κάτω απ’ το μαστό ή υποπεριτονιακά διότι το εμφύτευμα καλύπτεται απ’ το μαστό.

Στις πρώτες δυο τεχνικές, Sunglandular και Subfacial ο πόνος είναι ελάχιστος και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της, 2-3 ώρες μετά το χειρουργείο.

Στην Dual plane, επειδή εμπλέκεται ο μυς, ίσως χρειαστεί η λήψη παυσίπονων χαπιών.

Όταν δεν υπάρχει στήθος και υπάρχει αισθητικός κίνδυνος να διαγράφεται το ένθεμα, το τοποθετούμε κάτω απ’ το μυ και την μεμβράνη που τον καλύπτει. Το ζητούμενο είναι το στήθος να φαίνεται όσο πιο φυσικό γίνεται.

Οι τεχνικές είναι αυτές. Οποιαδήποτε άλλη ονομασία εμφανίζεται στα διάφορα περιοδικά και ιστοσελίδες είναι εμπορικές ονομασίες που χρησιμοποιούν οι γιατροί για ευνόητους λόγους.

Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε είναι ΜΟΝΟ εμφυτεύματα με έγκριση FDA και συνεπώς παρέχουν όλα τα εχέγγυα για να αισθάνεται η ασθενής ασφαλής και σίγουρη.

Συνήθως χρησιμοποιούμε την εταιρία MENTOR. Τα εμφυτεύματα είναι είτε στρογγυλά είτε ανατομικά ανάλογα με την ανατομία της ασθενούς και την επιλογή του γιατρού.

Ο οργανισμός μας, περιβάλλει κάθε «ξένο σώμα» όπως το ένθεμα σιλικόνης με ιστό για να το ενσωματώσει στον οργανισμό μας, με ένα περίβλημα που ονομάζεται κάψα.

Κάποιοι άνθρωποι (σήμερα το 1-1,5%) δημιουργούν ινώδη, δηλαδή σκληρή κάψα. Αν η ασθενής παρουσιάσει ίνωση της κάψας, με μια μικρή και σύντομη επέμβαση, αφαιρούμε τη κάψα και ανανεώνουμε το ένθεμα.

Μικροεπιπλοκές, μπορούν να προκύψουν σε όλα τα χειρουργεία, κάθε τύπου. Τα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού όμως είναι ικανά να επιλύσουν όλα τα προβλήματα αυτά, εύκολα και ανώδυνα.