ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Γιατί κοιλιοπλαστική; Γιατί κάτι ήξερε ο Botticelli!

Οι εγκυμοσύνες, οι αυξομειώσεις βάρους, οι ενδεχόμενες ενδοκοιλιακές επεμβάσεις, η απουσία άσκησης και η καθιστική ζωή αποτελούν τα συχνότερα αίτια αλλοίωσης της εμφάνισης της κοιλιακής χώρας.

Η σωστή διατροφή και η άσκηση, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της κοιλιάς, όμως όταν οι αλλοιώσεις έχουν δημιουργήσει χαλάρωση στο δέρμα, μόνο η πλαστική χειρουργική μπορεί να δώσει τη λύση.

Η κοιλιοπλαστική, είναι μια χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρείται η περίσσια του χαλαρού δέρματος και του λίπους από τα κατώτερα 2/3 της κοιλιακής χώρας και γίνεται σύσφιξη των κοιλιακών μυών.

Η κοιλιοπλαστική, μειώνει το μέγεθος της προεξέχουσας κοιλιάς και δημιουργεί ένα αισθητικό αποτέλεσμα που βελτιώνει αισθητά το σχήμα του σώματος.

Ωστόσο, η κοιλιοπλαστική, δεν πρέπει να θεωρείται μέθοδος αδυνατίσματος.

Πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς με καλή υγεία και σωστό βάρος, που υποφέρουν όμως από αυξημένη εναπόθεση λίπους και χαλάρωση δέρματος στη περιοχή της κοιλιάς.

Αν πρόκειται η γυναίκα ασθενής να μείνει έγκυος, καλό θα ήταν η επέμβαση να γίνει μετά τη γέννα, διότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης συσφίγγονται οι κοιλιακοί μύες, οι οποίοι θα χαλαρώσουν ξανά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η κοιλιοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία.

Με σκοπό την αφαίρεση λίπους και δέρματος στη περιοχή κάτω απ’ τον αφαλό, γίνεται μια τομή χαμηλά, σε ύψος που καλύπτεται από το εσώρουχο ή το μαγιό.

Ο αφαλός επανατοποθετείται μέσω μιας τομής που γίνεται μέσα σε αυτόν και άρα δεν είναι ορατή. Οι μύες συσφίγγονται οπότε και συγκρατούν καλύτερα το κοιλιακό τοίχωμα.

Αν παραστεί ανάγκη, πριν τον κλείσιμο των τομών γίνεται μια περιορισμένη λιποαναρρόφηση στα πλάγια σημεία της κοιλιάς για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Αφού αφαιρεθεί το περίσσιο λίπος και δέρμα, οι τομές κλείνουν. Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο 1 - 2 μέρες. Η πλειοψηφία των ασθενών παίρνει εξιτήριο την επομένη του χειρουργείου. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα οπότε και δε θα χρειαστεί να αφαιρεθούν.

Αν υπάρχει πόνος μετά την επέμβαση, αντιμετωπίζεται με τα κλασικά παυσίπονα. Μετά την επέμβαση τοποθετείται συνήθως ένας κορσές τον οποίο θα πρέπει να φορά ο ασθενής για 2-3 εβδομάδες.

Ανάλογα με τη φύση της εργασίας και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, οι ασθενείς επιστρέφουν στη δουλειά τους μια εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Body lift μετά από επέμβαση παχυσαρκίας

Όταν ένας ασθενής έχει χάσει πολλά κιλά, είτε έχει υποβληθεί σε γαστρικό by passsleeve ή έχει τοποθετήσει δακτύλιο και η απώλεια βάρους είναι μεγάλη-χρειάζεται μια νέα επέμβαση, πλαστικής χειρουργικής αυτή τη φορά.

Η μεγάλη απώλεια βάρους, συχνά συνδυάζεται και με χαλάρωση του δέρματος, η οποία δημιουργεί ένα αισθητικό αποτέλεσμα που απέχει πολύ από το ζητούμενο.

Έτσι ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί-μετά από ένα χρόνο κι αφού έχει σταθεροποιηθεί το βάρος του-σε μια συνδυαστική επέμβαση, που θα αφαιρέσει τη περίσσια του δέρματος και θα κάνει το σώμα να φαίνεται πιο σφιχτό.

Η πλαστική χειρουργική είναι η μόνη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις και ακολουθεί τις επεμβάσεις βαριατρικής.

Μετά από όλη τη μεγάλη προσπάθεια για την απώλεια βάρους είναι κρίμα να βλέπετε το σώμα σας «κρεμασμένο» (στήθος, μπράτσα, κοιλιά, μηροί, γλουτοί). Αυτό δημιουργεί προβλήματα και στη ψυχική υγεία του ασθενούς και μειώνει την αυτοπεποίθησή του.

Η ολική ανόρθωση σώματος (body lift) είναι στις περισσότερες περιπτώσεις η καταλληλότερη μέθοδος για άτομα που έχουν βιώσει δραματική απώλεια βάρους.

Η επέμβαση του body-lift είναι μια χειρουργική διαδικασία 7 ωρών περίπου. Μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα χαλάρωσης στη κοιλιά, στους γλουτούς (μέσα κι έξω) και στο κάτω μέρος της πλάτης.

Σε μια δεύτερη επέμβαση, γίνονται διορθώσεις στο στήθος, στα χέρια και στο πρόσωπο.

Οι επεμβάσεις βαριατρικής βοηθούν στην μείωση του βάρους και την απομάκρυνση του λίπους. Στην ομορφότερη εικόνα του σώματος αλλά και στην πιο υγιή, μόνο η πλαστική χειρουργική μπορεί να συνδράμει.

Το πότε θα γίνει η κάθε επέμβαση και πως θα γίνει είναι ένα θέμα που θα συζητήσετε εκτενώς με το γιατρό ο οποίος θα φροντίσει για την πλήρη μεταμόρφωση του σώματος αλλά και του προσώπου σας.