ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ

Η τελευταία εξέλιξη στην αντιμετώπιση της αγγειογενούς στυτικής δυσλειτουργίας είναι η εφαρμογή κρουστικών κυμάτων υπερήχων στο στυτικό ιστό. Η φύση της ενέργειας αυτής, γνωστής από δεκαετίες από την εξωσωματική λιθοτριψία ουρολίθων, εφαρμοζόμενη στο πέος αποδείχθηκε τόσο κλινικά όσο και υπερηχογραφικά ότι αυξάνει την αιμάτωση των σηραγγωδών σωμάτων του πέους με νεοαγγειογένεση μικρών και πολύ μικρών αγγείων αποτελώντας ουσιαστικά αιτιολογική και όχι συμπτωματική θεραπεία, βάσει ένδειξης.

Η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων από τη συσκευή Omnispec ED1000, η οποία χρησιμοποιεί την ενέργεια υπερήχων απευθείας στην περιοχή, προκαλώντας τη δημιουργία νέων αγγείων και αυξάνοντας την παροχή αίματος, την ποιότητα και τη διάρκεια της στύσης γίνεται σε 6 ως 12 συνεδρίες στο εξωτερικό ιατρείο, δεν απαιτεί αναισθησία αφού είναι εντελώς ανώδυνη και παρουσιάζει κυριολεκτικά μηδενικές επιπλοκές. Η αποτελεσματικότητα στους ασθενείς με αγγειογενή στυτική δυσλειτουργία ξεπερνά το 85%. Οι ασθενείς που δε λειτουργούσαν με φάρμακα πλέον με αυτά λειτουργούν ενώ αυτοί που ανταποκρίνονταν σε αυτά πλέον δεν τα χρειάζονται.

Τα εντυπωσιακά όσο και μόνιμα αυτά αποτελέσματα δικαιολογούν απόλυτα την ικανοποίηση ασθενών και θεραπόντων στο ιατρείο Στυτικής Δυσλειτουργίας του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου όπου εφαρμόζεται η πρωτοπόρα αυτή θεραπεία.