ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ

«Ο σύζυγός μου δεν ήθελε να βγαίνει έξω εξαιτίας της ακράτειας. Είχε μόνιμα τον φόβο ότι θα ντροπιαστεί ή θα ενοχλούσε τους άλλους επειδή έπρεπε να πηγαίνει στην τουαλέτα τόσο συχνά. Σταματήσαμε να βγαίνουμε έξω για δείπνο με τους φίλους μας ή να πηγαίνουμε στον κινηματογράφο.»

Σύζυγος ασθενή με ακράτεια ούρων

«Η επέμβαση στον προστάτη μου έσωσε την ζωή. Αλλά μου προκάλεσε ακράτεια ούρων. Αισθάνομαι κατάθλιψη και αμηχανία. Έχω περιορίσει τις καθημερινές μου δραστηριότητες γιατί συνέχεια ανησυχώ μη μου συμβεί κάποιο ατύχημα…»

Ασθενής με ακράτεια ούρων

​Η ακράτεια ούρων είναι μια κατάσταση που συζητιέται σπάνια και που μπορεί να αλλάξει δραματικά τη ζωή ενός ατόμου και της οικογένειας του. Αφορά χιλιάδες άνδρες, στους οποίους περιορίζει τον τρόπο ζωής τους, τις δραστηριότητες και τις κοινωνικές τους σχέσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να απολαύσουν αγαπημένες τους δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, το κολύμπι, ο χορός, ή το παιχνίδι με τα εγγόνια τους.

Η Ακράτεια Ούρων σημαίνει για εσάς …

  • … να ξοδέυεται κάθε μήνα σημαντικό ποσό για αγορά πάνας
  • … να ψάχνετε την τουαλέτα όπου και αν βρίσκεστε
  • … να περιορίζετε τις εξόδους και τις καθημερινές σας δραστηριότητες
  • … να νοιώθετε αμηχανία και απομόνωση

Αν όλα αυτά σας ακούγονται οικεία, τότε ήρθε η ώρα να βρείτε μια μόνιμη λύση.

Αυτοί που υποφέρουν από ακράτεια ούρων, αισθάνονται ότι δεν μπορούν να απολαύσουν τις χαρές της ζωής. Τα καλά νέα: Σήμερα υπάρχουν περισσότερες θεραπευτικές λύσεις από ποτέ. Η American Medical Systems, η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο στην αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων στους άνδρες έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη γκάμα από αποτελεσματικές θεραπευτικες επιλογές ώστε ο γιατρός να μπορέσει να σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Για να μπορέσετε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας δραστηριότητες.

Πού οφείλεται η ακράτεια ούρων στους άνδρες;

Η ακράτεια ούρων οφείλεται συνήθως σε βλάβη του σφιγκτήρα (ένας κυκλικός μυς που ελέγχει την ροή των ούρων από την ουροδόχο κύστη) που μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, με συχνότερη, τον τραυματισμό του κατά την διάρκεια επέμβασης αφαίρεσης του προστάτη. Ο σφιγκτήρας που έχει υποστεί βλάβη δεν μπορεί να πιέζει και να διατηρεί την ουρήθρα κλειστή, με αποτέλεσμα την ακούσια απώλεια των ούρων.

Πόσο συχνά συμβαίνει;

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 9% των ανδρών στην Αμερική μεταξύ 18 και 97 χρονών (περίπου 9 εκατομμύρια) έχουν ακράτεια ούρων. Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το 13% των ανδρών ηλικίας άνω από 69 ετών ανέφεραν τουλάχιστον ένα επεισόδιο ακράτειας. Το ποσοστό ακράτειας ούρων μετά από ριζική προστατεκτομή κυμαίνεται από 3% έως 60%, ποσοστό που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, η γενική κατάσταση της υγείας και το μέγεθος του προστάτη και του περιβάλλοντα ιστού που αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Οι άνδρες συχνά παρουσιάζουν ακράτεια ούρων αμέσως μετά την επέμβαση, ωστόσο, η απώλεια ούρων μπορεί να σταματήσει σε κάποιες εβδομάδες ή μήνες. “Οταν η ακράτεια ούρων επιμένει μετά από μερικούς μήνες τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές.

Ποιές είναι οι διαθέσιμες λύσεις;

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων όπως οι πάνες και οι εξωτερικές συσκευέσ. Οι θεραπευτικές επιλογές που αναφέρονται στο φυλλάδιο αυτό, προσφέρουν μόνιμη λύση στο πρόβλημά σας.

 

 

ΗΠΙΑ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ

Ταινία Στήριξης Ουρήθρας AdVance

Πώς λειτουργεί;

Είναι μια πρωτοποριακή, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για άνδρες που υποφέρουν από ήπια ακράτεια ούρων από προσπάθεια. Η ταινία Advance υποστηρίζει την ουρήθρα αποκαθιστώντας τον φυσικό έλεγχο της ουροδόχου κύστης.

Πώς γίνεται η τοποθέτηση της ταινίας;

Η τοποθέτηση της ταινίας στήριξης ουρήθρας AdVance είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που συνήθως διαρκεί περίπου 45 λεπτά και απαιτεί νοσηλεία μιας ημέρας. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι εγκρατείς αμέσως μετά την επέμβαση και μπορούν να επανέλθουν στις φυσιολογικές, μη επίμονες δραστηριότητες λίγο αργότερα.

«΄Ημουν καθηλωμένος στο σπίτι εξαιτίας της ακράτειας. Η ταινία AdVance με βοήθησε να είμαι στεγνός και τώρα βγάζω το σκύλο μου βόλτα, κάνω γυμναστική και έχω χάσει περίπου 20 κιλά. Αισθάνομαι σαν ένας ολοκληρωμένος άνδρας πάλι.»

Γ.Κ  Ασθενής

ΜΕΤΡΙΑ ΠΡΟΣ ΣΟΒΑΡΗ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ

Τεχνητός Σφιγκτήρας AMS 800

Πώς λειτουργεί;

Ο Τεχνητός Σφιγκτήρας AMS 800 αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και δοκιμασμένη λύση σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ακράτεια ούρων μετά από επέμβαση αφαίρεσης του προστάτη. Η μικροσκοπική αυτή συσκευή είναι αποτέλεσμα προηγμένης ιατρικής και μηχανικής έρευνας και μιμείται τέλεια την λειτουργία του φυσιολογικού σφιγκτήρα σε έναν υγιή άνδρα. Ο τεχνητός σφιγκτήρας AMS 800 σας επιτρέπει να ελέγχετε την ούρησή σας πιέζοντας και απελευθερώνοντας μια μικρή αντλία που τοποθετείται στο όσχεο. Τα τελευταία 35 χρόνια περισσότεροι από 100.000 άνδρες σε όλο τον κόσμο έχουν υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης τεχνητού σφιγκτήρα για έλεγχο της ούρησης.

Πώς γίνεται η τοποθέτηςη του τεχνητού σφιγκτήρα;

Ο τεχνητός σφηγκτήρας AMS 800 τοποθετείται εξ” ολοκλήρου μέσα στο σώμα κατά την διάρκεια μιας επέμβασης μέσα στο σώμα κατά την διάρκεια μιας επέμβασης που συνήθως διαρκεί μια ώρα και απαιτεί νοσηλεία μιας ημέρας. Ο γιατρός ενεργοποιεί τον τεχνητό σφιγκτήρα τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση.

«Από όλες τις ουρολογικές επεμβάσεις που πραγματοποιώ, οι περισσότερο ικανοποιημένοι ασθενείς είναι αυτοί μετά από τοποθέτηςη του τεχνητού σφιγκτήρα AMS 800.»

Timothy Boone, M.D Ph.D.